Despre noi

Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Danubius River & Valley constituie conservarea biodiversității și protecția faunei de interes vânătoresc și piscicol, precum și a mediilor naturale de dezvoltare a acesteia, prin vânătoare și/sau pescuit sportiv practicate în mod durabil, ca forme de odihnă activă și de petrecere a timpului liber de către membrii săi.

Protecţia animalelor sălbatice şi a celor domestice urmăresc finalităţi diferite: în primul rând ocrotirea acestora de acte de cruzime, rele tratamente şi abandon, iar în al doilea rând, protejarea lor faţă de captură, distrugere şi comercializare, ca acte care pot duce la dispariţia speciilor.

Mijloacele şi formele juridice diferă şi ele, în această privinţă fiind mult mai perfecţionate cele referitoare la protecţia animalelor sălbatice. Acestea se pot afla în stare de libertate, în rezervaţii naturale, în crescătorii de vânat sau în complexe de vânătoare. Aceste animale, precum şi condiţiiile de mediu în care trăiesc şi se dezvoltă, constituie fondul cinegetic al unei ţări.

RASOVA VREMEA